-- Sponsorlu Bağlantılar --
Baklagiller, Türk mutfağının vazgeçilmez besin kaynaklarıdır. Mutfağımızda oldukça önemli yere sahip olan baklagiller ile yapılan çeşitli, lezzetli yemekler ve soğuk mezeler mevcuttur. Bunlardan biri de ekşili üçlü baklagil salatasıdır. Dilerseniz bu salatanın yapılışına göz atalım:Ekşili üçlü baklagil salatası için malzemeler:
- 1 bağ taze soğan
- 1 bardak buharda pişirilmiş bezelye
- 1 bardak haşlanmış nohut
- 1 bardak haşlanmış barbunya
- 1 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı yabani kekik
- 100 gr. kültür mantarı
- 2 çorba kaşığı limon suyu
- 4 çorba kaşığı portakal suyu
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Öncelikle barbunya ve nohut haşlanır, bezelye ise buharda pişirilir. Hepsinin suları dikkatli bir şekilde süzüldükten sonra soğumaları için bekletilir.Mantar suda biraz bekletildikten sonra çok ince bir şekilde dilimlenir. Taze soğan yıkanır ve çok ince bir şekilde kıyılır. Sarımsak dövülür. Portakal suyu, limon suyu, kekik, yabani kekik, sarımsak, yağ, tuz, karabiber iyice karıştırılır ve sos haline getirilir. Hazırlanan sosa ince kıyılan mantarlar ilave edilir ve yaklaşık yarım saat bekletilir. Soğuyan barbunya, nohut, bezelye ve soğan harmanlanır ve servis yapılacak tabağa alınır. Üzerine yapılan sos gezdirilir. İsteğe göre servis yapılan tabağın altına marul yaprakları da yerleştirilebilir. Ayrıca limon dilimleri de süs amacıyla ve dileyenin ilave etmesi amacıyla salatanın yanlarına konabilir.
Özellikle kış aylarında fazlasıyla tercih edebileceğiniz bu lezzet, ekşi mezelerden hoşlananlar için doğru tercih olacaktır. İçerisindeki baklalar haşlanıp buhar yardımıyla piştiği için besin değerleri fazla kaybolmaz. Ayrıca sarımsak da bu salataya eşsiz bir lezzet katmaktadır. Kekiğin kokusu ve lezzeti de ayrı bir renk katmaktadır. Mantar da doğru kullanıldığında mükemmel bir lezzet vermektedir. Bu noktada mantarı güvenilen yerlerden temin etmenin önemini belirtelim çünkü mantar zehirlenmeleri vakalarına sık rastlanılmaktadır. Bu lezzeti denemeyen varsa denemelerini tavsiye ederiz.
Afiyet olsun..
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder