-- Sponsorlu Bağlantılar --
Gavurdağı Salatası Gaziantep mutfağına ait olan ve herkes tarafından çok sevilen bir salata tarifi. Özellikle nar ekşisi ile özleşen bu salata tarifini deneyip sofralarınızı şenlendirebilirsiniz.Gavurdağı Salatası İçin Malzemeler:
4 adet domates
1 adet yeşil sivri biber
1 adet kuru soğan
3 dal taze yeşil soğan
2 dal maydanoz
1 su bardağı iri kıyılmış ceviz
Zeytin yağı
Nar ekşisi
Sumak
Tuz
Gavurdağı Salatası Tarifi:
4 adet domatesi ve 1 adet yeşil sivri biberi küçük küçük doğrayın. Ayrı bir kapta mümkün olduğu kadar küçük bir şekilde 1 adet kuru soğanı doğrayın. Küçük küçük doğradığınız soğanları bir miktar tuz ile ovun. 3 dal yeşil taze soğan ve 2 dal maydanozu da küçük küçük kıyın. Bu salatada önemli olan nokta küçük küçük doğranmış malzemeler. Küçük küçük doğradığınız tüm malzemeleri bir karıştırma kabına alın. İçine iri iri kıyılmış bir su bardağı cevizi, arzu ettiğiniz miktarda zeytin yağı ve nar ekşisini ilave edin. (Zeytin yağı ve nar ekşisi kişilerin zevkine göre salatada baskın olacak şekilde çok ya da sadece tat verecek kadar az miktarda ilave edilebilir. ) Yaklaşık 1 yemek kaşığı sumağı da son olarak salataya ilave edin. Malzemeleri ezmeyecek ve sulandırmayacak şekilde yavaşça iyice karıştırın. Hazırladığınız salatayı servis edeceğiniz tabağa aktarın. Gavurdağı Salatası sofralarınızda yerini almaya hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder