Karnabahar Salatası

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Karnabahar Salatası çok hafif ve sağlıklı bir tarif. Üstelik çok da pratik. Formuna dikkat eden ya da sağlıklı beslenmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş herkesin favorileri arasına girecek bu salatayı çocuklarınıza da rahatça yedirebilirsiniz.

Karnabahar Salatası İçin Malzemeler:
1 adet karnabahar
1 tatlı kaşığı tuz

Haşlamak İçin:
Su

Sosu İçin:
2 su bardağı yoğurt
3 yemek kaşığı mayonez
1 diş sarımsak (dövülmüş)

Karnabahar Salatası


Karnabahar Salatası Tarifi:

Karnabaharları yıkayın ve küçük küçük doğrayın. Doğradığınız karnabaharları iki çay kaşığı tuz eklediğiniz suda haşlayın.  (Karnabaharlarınızın haşlama işlemini gerçekleştirirken tencerenin içerisin buharda pişirme aleti yerleştirirseniz  hem daha hızlı bir sonuç elde eder hem de karnabaharların vitamin değerini korumuş olursunuz.) Haşladığınız karnabaharların suyunu süzün ve soğumasını beklemek için bir kenara alın. Diğer tarafta yoğurda bir miktar su ekleyerek daha akışkan bir hale getirin. Sarımsakları soyup havanda dövün ve sulandırdığınız yoğurdun içerisine ekleyin. Soğuyan karnabaharlarınızı servis tabağına alın. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ilave edin. Son olarak bir miktar zeytin yağı gezdirin. Dilerseniz kırmızı toz biber ya da pul biberi az miktarda yağ ile kızdırıp salatanın üzerine gezdirebilir ve daha farklı bir lezzet elde edebilirsiniz. Ya da bir miktar tatlı toz kırmızı biber ile kara biberi yoğurdun üzerine serpebilirsiniz. Damak tadınıza uygun şekilde servis etmek için seçim sizin. Karnabahar Salatası hazır, afiyet olsun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum: