Humusun Farklı Bir Hali: Kuru Fasulye Humusu

-- Sponsorlu Bağlantılar --
En çok tercih edilen mezelerden birisi olan humusu, pek çok kişi nohut ile yapmaktadır. Siz de bildiğiniz tarifleri, yeni lezzetlere çevirmekten hoşlananlardan iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

Kuru Fasulye Humusu Tarifi

Malzemeler:

- 1 su bardağı kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Kimyon
- Tuz

Kuru Fasulye Humusu

Yapılışı:

- Kuru fasulyeyi, en az 24 saat önceden tuzlu suya koyarak bekletin ve kolay haşlanmasını sağlayın. Bu işlemi her humus yapacağınızda tekrarlamamak adına, haşlamış olduğunuz kuru fasulyeyi, derin dondurucuya koyup, kullanmadan 2 saat önce de çıkarabilirsiniz.
- Haşlamış olduğunuz fasulyeyi, tahini, sarımsağı, limon suyunu, kimyonu ve tuzu mutfak robotunda çekin. Kimyon ve tuzun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
- Mutfak robotundan geçirerek, homojen bir hale getirdiğiniz karışımın, tamamen pürüzsüz olduğundan emin olun ve servis tabağına alın.
- Servis tabağının üzerine, zeytinyağı gezdirin. Pul biber ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek, sunumunuzu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder