-- Sponsorlu Bağlantılar --
En çok tercih edilen mezelerden birisi olan humusu, pek çok kişi nohut ile yapmaktadır. Siz de bildiğiniz tarifleri, yeni lezzetlere çevirmekten hoşlananlardan iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.Kuru Fasulye Humusu Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 3 yemek kaşığı tahin
- 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 diş sarımsak
- Yarım limonun suyu
- Kimyon
- Tuz
Yapılışı:
- Kuru fasulyeyi, en az 24 saat önceden tuzlu suya koyarak bekletin ve kolay haşlanmasını sağlayın. Bu işlemi her humus yapacağınızda tekrarlamamak adına, haşlamış olduğunuz kuru fasulyeyi, derin dondurucuya koyup, kullanmadan 2 saat önce de çıkarabilirsiniz.
- Haşlamış olduğunuz fasulyeyi, tahini, sarımsağı, limon suyunu, kimyonu ve tuzu mutfak robotunda çekin. Kimyon ve tuzun miktarını damak tadınıza göre ayarlayın.
- Mutfak robotundan geçirerek, homojen bir hale getirdiğiniz karışımın, tamamen pürüzsüz olduğundan emin olun ve servis tabağına alın.
- Servis tabağının üzerine, zeytinyağı gezdirin. Pul biber ve maydanoz yaprakları ile süsleyerek, sunumunuzu yapın.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder