-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türk mutfağında, kahvaltıların ve hamur işlerinin vazgeçilmez ögesi olan yumurta, bu sefer turşu olarak karşınıza çıkmakta. Pek çok kişinin bilmediği bu tarif, farklı lezzetler denemek isteyenler için, mükemmel bir tarif olacaktır.Yumurta Turşusu Tarifi
Malzemeler:
- 2 adet pancar
- 1 su bardağından 2 parmak eksik beyaz sirke
- 4 adet haşlanmış yumurta
- 1 orta boy soğan
- Küçük bir parça taze zencefil
- Karanfil
- Himalaya ya da kaya tuzu
Yapılışı:
- Pancarları 4 parçaya bölerek, bir tencereye koyun. Üzerine 1 litre su ilave edin ve 10 dakika kadar kaynamasını sağlayın. Ardından ılınmasını bekleyerek, pancarın suyun süzün ve bir kaba alın.
- Yumurtaları katı halde olacak şekilde haşlayın.
- Haşlamış olduğunuz yumurtaları, uygun bir kavanoza yerleştirin.
- Bir tencerede, sirkeyi, ince ince doğranmış soğanları, zencefili, karanfili ve tuzu kaynatın.
- Kaynattığın karışım ılındıktan sonra, pancar suyu ile karıştırın.
- Yumurtaların bulunduğu kavanozun içerisine karışımı ilave edin.
- Kavanozun kapağını, sıkıcı kapatın ve ters çevirerek 3 gün buzdolabının normal gözünde bekletin.
- Turşunuz, 3 günün sonunda hazır olacaktır. İstediğiniz şekilde keserek, turşularınızı ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder