-- Sponsorlu Bağlantılar --
Türk mutfağının en sevilen mezelerinden birisi olan Hünkârbeğendi, pratik yapımı ve her yemeğin yanında sunulabilmesi ile sık sık sofralarda yer almakta olan bir mezedir. Siz de lezzetli bir hünkârbeğendi tarifi arıyor iseniz; bu tarifi mutlaka denemelisiniz.
Hünkâr Beğendi Tarifi
Malzemeler:
- 250 gram kuşbaşı et
- 2-3 adet etli patlıcan
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet olgun domates
- 1,5 yemek kaşığı un
- 2 kaşık tereyağı
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağından 2 parmak eksik süt
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Yapılışı:
- Patlıcanların üzerine, 4-5 adet çizik atarak, ocakta ya da fırında közleyin.
- Közlediğiniz patlıcanları, sterce kâğıda sararak 15 dakika kadar bekleyerek, daha kolay soyulmalarını sağlayın
- Tereyağını eritin ve içerisine mutfak robotundan geçirmiş olduğunuz domates ve domates salçasını ekleyin. Domatesler kavrulmaya başladığında, kuşbaşı etleri ve yemeklik olarak doğranmış olan soğanları ilave edin. Üzerine, 2 bardak kaynar su ilave ederek, etler iyice yumuşayana kadar, kısık ateşte pişmesini sağlayın.
- Soymuş olduğunuz patlıcanları, blender yardımı ile püre haline getirin.
- 1 yemek kaşığı tereyağını, tencerede eritin. Üzerine unu ilave ederek, un pembeleşene kadar kavurun.
- Pembeleşen unun üzerine, sütü yavaşça ilave edin. Hızlı bir şekilde döker iseniz; üzerinize sıçrayabilir.
- Süt ve unu, koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
- Koyulaşan karışımın üzerine, püre haline getirmiş olduğunuz patlıcanları ilave edin ve üzerine tuz ile baharatları ilave ederek karıştırın.
- Karışımın suyu tamamen kendini çektikten sonra, servis tabağına alın.
- Servis tabağının ortasına etleri ekleyin.
- Hazırlamış olduğunuz hünkâr beğendiyi, dereotu ya da maydanoz ile süsleyerek, misafirlerinize ikram edebilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder