-- Sponsorlu Bağlantılar --
Et yemeklerinin vazgeçilmezi patates ya yemeklerin içinde ya da yanında servis edilmektedir. Bu patatesi birkaç püf nokta ile meze haline getirip yemek daha lezzetli olacaktır. Hem de size zamanda kaybettirmeyecektir. Tabaklarınıza vereceği görüntü ise sofralarınızı şenlendirecektir.Baharatlı Patatesli Meze Tarifi
Malzemeler
- 5 tane orta boy patates
- 2 tane orta büyüklükte kuru soğan
- 1 diş ya da damak tadınıza göre daha fazla sarımsak
- Köfte harcı ya da baharatları
- Biraz tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik ve nane
- 3 çay bardağı dolusu soğuk süt
Yapılışı
- Patatesleri güzelce soyun ve temizleyin. Sonrasında bir tencerede haşlanmaya bırakın. Patateslerin haşlama süresini kısa tutarak ezilmemelerini sağlayabilirsiniz.
- Haşlanan patatesleri ister elma dilimle isterseniz de küp küp doğrayarak geniş bir tabağa alın.
- Başka bir kaba baharatları ve köfte harcını koyup baharatları birbirine karıştırın.
- Soğanları ince ince doğrayın ve bir tavada biraz sıvı yağ ile pişirin. Üzerine sarımsakları da doğrayıp ekleyin ve pembeleşene kadar yakmamaya özen göstererek pişirin.
- Pişen soğan ve sarımsakları baharatlar ile iyice karıştırın.
- Sütü ve patatesleri bu karışıma ekleyip yavaşça karıştırın. İsteğe göre sütü de ısıtabilirsiniz. Ama zaten soğanlar ve patatesler sıcak olacağından soğuk süt onların ısısını dengeleyecektir.
- Mezenizi servis tabağına alın ve maydanoz yapraklarıyla süsleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder