-- Sponsorlu Bağlantılar --
Ciğer ile yapılan yemekler hem lezzetli hem de çok sağlıklı olduğu için sık sık yapılmakta ve sevilerek tüketilmektedir. Özellikle Antep yöresinin ciğer kavurması oldukça meşhurdur. Antep usulü ciğer kavurmanın yapılışı oldukça pratiktir. Özel günlerde akşam yemeklerine gelecek olan misafirleriniz için oldukça uygun olacaktır.
Antep Usulü
Ciğer Kavurma Tarifi
Malzemeler;
- 300 gram dana ciğeri
- 5 adet orta boy soğan
- 1 adet kırmızı taze biber
- Tuz
- Kırmızı pul biber
- Kimyon
- Zeytinyağı
Yapılışı;
- Uygun büyüklükle seçeceğiniz bir tencereyi ocağa koyup içerisine kıyma şeklinde çekilmiş olan ciğeri koyun.
- Tencerenin içeresine 1 bardak su koyarak 5 dakika kadar kaynatın. Kaynadıktan sonra o suyu dökerek tekrar 1 bardak daha su koyun ve pişmesi için 20 dakika bekleyin.
- Soğanları ve biberi ince ince doğrayın.
- Tencerenin içerisinde ki ciğer piştikten sonra soğanları, biberi ve baharatları ekleyin.
- Zeytinyağını da bol şekilde kullanarak 10 dakika kavrulmasını bekleyin.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder