-- Sponsorlu Bağlantılar --
Farklı soslar denemeyi sevenlerdenseniz, bu sosu da mutlaka denemelisiniz. Yazdan hazırlayarak dolabınızda uzun süre saklayabileceğiniz sosu, dilerseniz tek başına tüketebilir, dilerseniz makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.Domatesli Havuçlu Sos Tarifi
Malzemeler:
- 2-3 kilo arası kırmızı olgunlaşmış domates
- Yarım kilo kadar havuç
- Yarım kilo etli kırmızıbiber
- Yarım kilo çarliston yeşilbiber
- 1-2 diş sarımsak
- 200 ml kadar sirke
- 100 ml sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz
Yapılışı:
- Öncelikle domatesleri 4-5 parçaya bölün ve blender yardımı ile hafif parçaları da kalacak şekilde çekin.
- Havuçları oldukça küçük dilimler halinde, küp küp doğrayın.
- Biberleri öncelikle ikiye bölün ve güzelce temizleyin. Ardından onları da küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Domatesleri bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.
- Kaynayan domateslerin üzerine havuçları ekleyin.
- Kırmızıbiber ve yeşil biberi de ekledikten sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- Kaynattığınız karışımın içerisinde ince ince kıymış olduğunuz sarımsakları ve şekeri ekleyin.
- 5 dakika daha karıştırarak kaynattığınız sosa, sirke, sıvı yağ ve tuzu ekleyin ve 2-3 dakika kadar ocakta tutun.
- Hazırlanan sosunuzu hemen kavanozlara alın ve kavanozların kapağını kapatın.
- 1 gün dışarıda beklettiğiniz sosu, ardından kullanmaya başlayabilirsiniz. Açmış olduğunuz kavanozları buzdolabında saklamak şartıyla 3-5 gün arası bekletmeniz mümkündür.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder