Domatesli Havuçlu Sos

-- Sponsorlu Bağlantılar --
Farklı soslar denemeyi sevenlerdenseniz, bu sosu da mutlaka denemelisiniz. Yazdan hazırlayarak dolabınızda uzun süre saklayabileceğiniz sosu, dilerseniz tek başına tüketebilir, dilerseniz makarna sosu olarak da kullanabilirsiniz.

Domatesli Havuçlu Sos Tarifi

Malzemeler:
- 2-3 kilo arası kırmızı olgunlaşmış domates
- Yarım kilo kadar havuç
- Yarım kilo etli kırmızıbiber
- Yarım kilo çarliston yeşilbiber
- 1-2 diş sarımsak
- 200 ml kadar sirke
- 100 ml sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı toz şeker
- 1 tutam tuz

Domatesli Havuçlu Sos


Yapılışı:
- Öncelikle domatesleri 4-5 parçaya bölün ve blender yardımı ile hafif parçaları da kalacak şekilde çekin.
- Havuçları oldukça küçük dilimler halinde, küp küp doğrayın.
- Biberleri öncelikle ikiye bölün ve güzelce temizleyin. Ardından onları da küp küp olacak şekilde doğrayın.
- Domatesleri bir tencereye alın ve kaynatmaya başlayın.
- Kaynayan domateslerin üzerine havuçları ekleyin.
- Kırmızıbiber ve yeşil biberi de ekledikten sonra 15 dakika kadar kısık ateşte kaynatın.
- Kaynattığınız karışımın içerisinde ince ince kıymış olduğunuz sarımsakları ve şekeri ekleyin.
- 5 dakika daha karıştırarak kaynattığınız sosa, sirke, sıvı yağ ve tuzu ekleyin ve 2-3 dakika kadar ocakta tutun.
- Hazırlanan sosunuzu hemen kavanozlara alın ve kavanozların kapağını kapatın.
- 1 gün dışarıda beklettiğiniz sosu, ardından kullanmaya başlayabilirsiniz. Açmış olduğunuz kavanozları buzdolabında saklamak şartıyla 3-5 gün arası bekletmeniz mümkündür.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
Google Plus'da paylaş

Meze Tarifleri

meze tarifleri
Blogumuzda meze ve salata tariflerine yer veriyoruz. Sizler de denediğiniz tarifleri ve yorumlarınızı yazılarımıza yorum yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.
    Blog Yorumları

0 yorum:

Yorum Gönder