-- Sponsorlu Bağlantılar --
Kış hazırlıklarında en fazla yapılan tarifler soslardır. Özellikle kahvaltılık olarak hazırlanan soslar, sofralarınıza ayrı bir lezzet katacaktır. Domatesli havuçlu patlıcanlı sos ise pek çok kişi için vazgeçilmez sos tarifleri arasında yerini almaktadır.Domatesli Havuçlu Patlıcanlı Sos Tarifi
Malzemeler;
- 2,5 kg patlıcan
- 1,5 kg domates
- 2,5 kg kırmızıbiber
- 1 kg havuç
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 3 – 4 baş sarımsak
- ½ kg domates salçası
- 1 silme yemek kaşığı tuz
- 1 silme yemek kaşığı toz şeker
- Zeytinyağı
Hazırlanışı;
- Sos için kullanacağınız havuçları yıkayın ve kabuklarını soyduktan sonra bir rende alarak rendeleyin.
- Küçük bir tencere içerisine, bir miktar su koyduktan sonra rendelemiş olduğunuz havuçları koyarak haşlayın.
- Bu arada kırmızıbiberlerin uç kısımlarını koparın ve çekirdeklerini çıkarın.
- Ocakta biberleri ve patlıcanları közleyin ve kabuklarını soyun.
- Domateslerin tamamını yıkayın ve doğrayıcıdan geçirin.
- Büyük bir tencereye ezilen domatesleri koyun.
- Soğanların kabuklarını soyduktan sonra, doğrama tahtasının üzerine alın ve ince ince doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyduktan sonra sarımsak ezeceği ile ezin.
- Bir tava alarak soğanların ve sarımsakların kavrulmasını sağlayın.
- Kavrulan soğan ve sarımsakların üzerine ½ kg domates salçasını koyun.
- Haşlanan havuçlarında tavanın içerisine ilave edin.
- Közlenen biberleri ve patlıcanları doğrayıcıdan geçirin ve domateslerin içine dökün.
- Tuzu ve şekeri de bu sırada ilave edin.
- Domates karışımı biraz kaynadıktan sonra tavada hazırlamış olduğunuz karışımı ve zeytinyağını üzerine dökün ve bir süre daha kaynattıktan sonra altını kapatarak sıcakken kavanozlara doldurun.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder