-- Sponsorlu Bağlantılar --
Patlıcanlı acılı ezme tarifi, acıdan vazgeçmeyenler için uygun bir tariftir. Hazırlanan ezmeler ile çok hoş sunumlar yapılmaktadır. Kış hazırlıklarının başından gelen patlıcanlı acılı ezme de, en çok yapılan ezmeler arasında yerini almıştır.Patlıcanlı Acılı Ezme Tarifi
Malzemeler;
- 1 kg patlıcan
- 2 kg yeşilbiber
- 2 kg kırmızıbiber
- Acı biber
- 8 kg domates
- Maydanoz
- Tuz
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 su bardağı sirke
Yapılışı;
- Patlıcanları yıkayıp temizledikten sonra, alaca soyun. Geniş bir kabın içerisine su doldurun ve içerisine bir miktar tuz atın. Soymuş olduğunuz patlıcanları suyun içerisine koyarak 1 – 1,5 saat kadar bekletin.
- Patlıcanları sudan çıkarın ve mutfak robotu yardımı ile parçalayın.
- Bir tencerenin içerisine sıvı yağı koyun ve ısınmasını bekleyin. Patlıcanların suyunu çıkarmak için elinizle sıkın ve ısınan yağın içerisine koyarak karıştırın.
- Biberlerin hepsini yıkayın ve içlerini temizleyerek mutfak robotundan geçirin.
- Patlıcanın içerisine biberler de ekleyerek karıştırmaya devam edin.
- Domatesleri yıkayın ve mutfak robotundan onu da geçirerek ve tencereye ilave edin.
- Maydanozları yıkayın ve sarımsakların kabuklarını soyarak mutfak robotun da çekin ve ezildikten sonra tencereye onları da koyun.
- Tuzunu da ekledikten sonra sirkesini koyun ve sıcakken kavanozlara koyun.
- Servis yapmak istediğinizde kavanozdan çıkararak servis yapabilirsiniz.
-- Sponsorlu Bağlantılar --
0 yorum:
Yorum Gönder